Pasta z fasoli na dwa sposoby

Pasta z czerwonej fasoli do kanapek

Przyznaj się! Jak często jesz pieczywo :>? Codziennie?

No i super! O ile nie liczysz porcji pieczywa w bagietkach (co przy jeszcze ciepłej, chrupiącej skórce wydaje mi się zawsze jedyną słuszną miarą – na metry!), to nie widzę przeszkód.

Pieczywo nie tuczy – tuczy nadwyżka kaloryczna!

Chleb, bułki szczególnie pełnoziarniste to super baza zdrowego, sycącego posiłku.

Pasta z fasoli poleca się na smarowidło (można przechowywać w słoiku kilka dni, w lodówce)

Pasta z czerwonej fasoli do kanapek

Pasta z fasoli #biedawersja

Czas przygotowania 10 min
Typ dania Dodatki
Porcje 10 kanapek
Kalorie 56 kcal

Narzędzia

  • Blender

Składniki
  

  • 1 puszka fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka wędzona
  • chilli
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • cebula w proszku

Instrukcje
 

  • Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.

Makro (1 porcja)

Serving: 30gKalorie: 56kcalCarbohydrates: 3.7gBiałko: 1.7gFat: 3.3gFiber: 1.7g
Wypróbowałaś ten przepis?Daj znać jak smakowało!

i wersja na bogato…

Pasta z czerwonej fasoli do kanapek

Orzechowa pasta z fasoli

Czas przygotowania 10 min
Typ dania Dodatki
Porcje 15 kanapek
Kalorie 49 kcal

Narzędzia

  • Blender

Składniki
  

  • 300 g fasoli ugotowanej/konserwowej – czarnej lub czerwonej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy lub oleju lnianego
  • sok z jednej limonki
  • pęczek kolendry
  • sól
  • pieprz
  • papryka wędzona
  • papryka ostra
  • oregano

Instrukcje
 

  • Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.

Makro (1 porcja)

Serving: 26gKalorie: 49kcalCarbohydrates: 3gBiałko: 1.8gFat: 2.9gFiber: 1.5g
Wypróbowałaś ten przepis?Daj znać jak smakowało!

Podobne dania znajdziesz w moich dietach z marketów

  • Lista zakupów do Lidla lub Biedronki
  • wyliczone makro
  • od 1300 do 2500 kcal
  • wersja do wyboru: tradycyjna, wege, wegańska, bez mleka i pszenicy