Przyznaj się! Jak często jesz pieczywo :>? Codziennie?
No i super! O ile nie liczysz porcji pieczywa w bagietkach (co przy jeszcze ciepłej, chrupiącej skórce wydaje mi się zawsze jedyną słuszną miarą – na metry!), to nie widzę przeszkód.
Pieczywo nie tuczy – tuczy nadwyżka kaloryczna!
Chleb, bułki szczególnie pełnoziarniste to super baza zdrowego, sycącego posiłku.
Pasta z fasoli poleca się na smarowidło (można przechowywać w słoiku kilka dni, w lodówce)

Pasta z fasoli #biedawersja
Narzędzia
- Blender
Składniki
- 1 puszka fasoli
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- papryka wędzona
- chilli
- oregano
- sól
- pieprz
- cebula w proszku
Instrukcje
- Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
Makro (1 porcja)
Serving: 30gKalorie: 56kcalCarbohydrates: 3.7gBiałko: 1.7gFat: 3.3gFiber: 1.7g
Wypróbowałaś ten przepis?Daj znać jak smakowało!
i wersja na bogato…

Orzechowa pasta z fasoli
Narzędzia
- Blender
Składniki
- 300 g fasoli ugotowanej/konserwowej – czarnej lub czerwonej
- 50 g orzechów włoskich
- 1 łyżka oliwy lub oleju lnianego
- sok z jednej limonki
- pęczek kolendry
- sól
- pieprz
- papryka wędzona
- papryka ostra
- oregano
Instrukcje
- Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.
Makro (1 porcja)
Serving: 26gKalorie: 49kcalCarbohydrates: 3gBiałko: 1.8gFat: 2.9gFiber: 1.5g
Wypróbowałaś ten przepis?Daj znać jak smakowało!
Podobne dania znajdziesz w moich dietach z marketów

- Lista zakupów do Lidla lub Biedronki
- wyliczone makro
- od 1300 do 2500 kcal
- wersja do wyboru: tradycyjna, wege, wegańska, bez mleka i pszenicy