Krem z marchewki – aromatyczny, lekko orientalny i wyrazisty w smaku. Jak zrobić dobry krem z marchewki?
Przeczytaj także: Woda kokosowa – ile ma kalorii i jakie ma właściwości? + co dają nam palmy?
Krem marchewkowy z pestkami dyni ma 300 kalorii. Świetnie rozgrzewa i nadaje się na lunch!
Ze wszystkich testowanych rozwiązań najlepiej sprawdzają się:
Dodatkową zaletą kremów jest możliwość mrożenia. Jeśli często jesz niezdrowo tylko dlatego, że nie masz pod ręką łatwo dostępnej, zdrowej alternatywy dla drożdżówki kupionej w drodze z pracy do domu, ugotuj ogromną porcję zupy i przygotuj mrożonki.
Placuszki to idealny pomysł na pyszne, leniwe, weekendowe śniadanko. Ale nie tylko! Proste przepisy z użyciem jedynie łyżki, bez wyciągania z szafki blendera i trudno dostępnych składników świetnie wpiszą się…
Kurczak curry – doskonały pomysł na obiad! Pyszny, kremowy sos, z dużą ilością warzyw i aromatycznych przypraw. Super się sprawdzi do lunchboxa! Kurczak curry z warzywami w mleczku kokosowym Składniki…
Prosty przepis na chleb, który zawsze wychodzi. Chrupiąca, opalona skórka skrywa w sobie jędrną, mięsistą glutenową siatkę, które tworzą chleb, jaki pamiętasz z tej prawdziwej piekarni, z dzieciństwa. Składniki kosztują…
Fit muffinki – dlaczego je polecamy? Wypieki, w których trzeba wszystko wymieszać jedną łyżką są czasem najlepszym wyjściem kiedy chce się czegoś słodkiego, ale domowego albo gdy goście wpadają niedługo…
Czy do pieczenia marchewki z cebulą i czosnkiem na pewno nie trzeba dodawać oliwy czy innego tłuszczu? Ja właśnie piekę warzywa w piekarniku i cebula zaczęła mi się przypalać i nie wiem czy coś zrobiłam nie tak 🙁
Wiecej takich fantastycznych inspiracji poprosze ! :*
Idealny przepis! Potrawa mało kaloryczna, rozgrzewająca i pobudzająca metabolizm do działania. Z chęcią wypróbuje ją w swojej kuchni. Aktualnie jestem w trakcie zrzucania nadwagi, więc takie nowinki kulinarne bardzo mi się przydadzą. Ponadto prowadzę aktywny tryb życia i stosuję iqacai, żeby efektywniej spalać tkankę tłuszczową. Do wakacji na bank osiągnę szczupłą sylwetkę.
Słaba reklama 🙂
Świetny przepis! Uwielbiam! :)))
Uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy krem więc ta mi również przypasuje 🙂 mmm…
_____________
♥ Blog dla kobiet daria-porcelain.pl ♥
A dlaczego nie można mrozić w szklanym naczyniu? 🙂
Bo naczynie może pęknąć ze względu na zmieniającą się objętość wody po mrożeniu – a w zupie woda jest jednym z głównych składników. Praktyka już też raz mi pokazała, że fizyka się nie myli i miałam w zamrażarce polewę zupną 😉
Jak mrożę zupy to nalewam do słoika tak 3/4 objętości i jest ok, ale zawsze to ryzyko:)