Łatwy tort pistacjowy
Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm
Porcje Czas przygotowania
6kawałków 2godziny
Porcje Czas przygotowania
6kawałków 2godziny
Składniki
Maślany biszkopt pistacjowy
Krem limonkowy
Sposób przygotowania
  1. Białka oddziel od żółtek.
  2. Białka ubij na pianę, następnie stopniowo dodawaj cukier łyżka po łyżce. Na koniec dodaj żółtka.
  3. Do ubitych jajek dodaj olej oraz składniki sypkie. Całość delikatnie wymieszaj, nie za długo, aby nie rozrzedzić masy.
  4. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wlej ciasto na biszkopt.
  5. Ciasto piecz w 180°C przez ok. 30 minut. Wypieczony biszkopt odstaw do wystudzenia.
  6. Wszystkie składniki na krem włóż do miski i ubij na sztywny krem.
  7. Wystudzony biszkopt podziel na 3 części i przełóż kremem.
  8. Wierzch tortu udekoruj dodatkowo posiekanymi pistacjami.