200gsera półtłustego feta(w wersji kaloriooszczędnościowej - 100g)
2łyżkioliwy(bida wersja: 1 łyżka)
szczyptapieprzu
Instrukcje
Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą, odsącz na sitku.
Zagotuj wodę na bób, posól, gdy będzie wrzeć. Wsyp bób, gotuj ok. 5-7 min (sprawdzaj widelcem, czy jest miękki).
Punkt dla ambitnych: do miski wlej zimną wodę i włóż kostki lodu. Ugotowany bób odcedź i wsyp do miski (wtedy zachowa ładny kolor). Zostaw na kilka minut, odcedź i obierz bób.
Wymieszaj makaron z bobem, pokruszoną fetą i oliwą.
Makro (1 porcja)
Kalorie: 420kcal
Dodatkowe uwagi
Kalorie w 1 porcji na bogato - około 420 kcal. W wersji kompromisowej - około 350 kcal.